Onderzoek

Universitair Gezondheidscentrum Heijendael is een academische praktijk. Dat houdt in dat wij gegevens verzamelen voor wetenschappelijk onderzoek, nieuwe mensen opleiden en onderwijs bieden aan (medische) studenten.

We verzamelen allerlei gegevens over ziekten en aandoeningen en leggen deze vast in uw dossier. Deze gegevens worden gecodeerd en zijn niet te herleiden tot uw persoon. Deze gegevens worden vervolgens gebruikt voor wetenschappelijk onderzoek ter verbetering van de huisartsenzorg. Wij maken onderdeel uit van het Radboudumc Academisch Huisartsen Netwerk.

Wanneer u niet wilt dat uw gegevens voor onderzoek worden gebruikt, kunt u dat aan de assistente of aan uw huisarts laten weten. Soms zal uw huisarts u vragen om deel te nemen aan een wetenschappelijk onderzoek. U hoeft hier niet aan mee te doen wanneer u niet wilt. Uiteraard zal dit niet ten koste gaan van de zorg die wij u geven.

Wetenschappelijk onderzoek in de huisartspraktijk: hier leest u meer over wetenschappelijk onderzoek in de huisartsenpraktijk.