Universitair Gezondheidscentrum Heyendael is geopend op:
maandag t/m vrijdag van 08:00u - 17:00u
Spoednummer:
024 3224340 optie 1
Spoednummer: 024 3224340 optie 1
Geopend op: maandag t/m vrijdag van 08:00u - 17:00u

Ons team

Huisartsen

 

In het UGC Heyendael werken vier huisartsen: dr. Erik Bischoff, drs. Franca Ruikes, drs. Martijn Rutten en drs. Renske Spanninga. Alle huisartsen zijn ook verbonden aan de afdeling Eerstelijnsgeneeskunde van het Radboudumc en houden zich bezig met onderwijs en/of onderzoek.

 

De huisartsen hebben de volgende spreekuurtijden:

 

dr. Erik Bischoff, huisarts

ErikwebAanwezig: dinsdagochtend en vrijdagmiddag

 

drs. Franca Ruikes, huisarts

 FrancawebAanwezig: maandag, donderdag en vrijdagochtend

 

drs. Martijn Rutten, huisarts

Foto Martijn

Aanwezig: dinsdagmiddag en woensdag

 

drs. Renske Spanninga, huisartsRenskeweb

Aanwezig: Maandag, dinsdagmiddag en donderdag

 

Heleen van de Berg, huisarts in opleiding

Heleenweb

Aanwezig: maandag, woensdag, donderdag en vrijdag

 

drs. Lonneke Koeslag, huisarts

Lonneke Koeslag portret

Aanwezig: dinsdag, woensdag en vrijdag

 

 

Robbin Hertogs, huisarts in opleiding

Robbin 2018Aanwezig: maandag, donderdag en vrijdag. Om de week op woensdagen.

 

 

 


 

Doktersassistentes

Onze assistentes zijn geschoold om u, indien mogelijk, een telefonisch advies te geven. U kunt bij de assistentes op afspraak terecht voor het uitspuiten van oren, aanstippen van wratten, verwijderen van hechtingen, verzorgen van wonden, geven van injecties, controleren van urine en meten van bloeddruk, gewichts- en bloedsuikerbepaling. Daarnaast kunt u bij de assistentes terecht voor uitstrijkjes, Enkel-Arm-Index (EAI), longfunctietesten en 30-minuten en 24-uurs bloeddrukmetingen.

In ons centrum werken als assistente:

Hanneke

Hanneke web

Aanwezig: maandag, donderdag
en vrijdag

Kim

 Kim 2018

Aanwezig: maandag, dinsdag
en woensdag

Sharon

Sharon de Vries doktersassistente
Aanwezig: dinsdag, woensdag,
donderdag en vrijdag

Emine

 Emine Demiral portret

Aanwezig: maandag

 


 

Praktijkverpleegkundige

 

In de praktijk is, onder verantwoordelijkheid van uw eigen huisarts, een praktijkverpleegkundige werkzaam. Hij is speciaal opgeleid voor het begeleiden van mensen met een chronische ziekte, zoals diabetes, COPD, astma en hart & vaatziekten.

 

U kunt ook bij de praktijkverpleegkundige terecht voor begeleiding bij stoppen met roken of verminderen van gewicht. De praktijkondersteuner legt ook, indien nodig, huisbezoeken af. Voor een eerste bezoek wordt u altijd door uw eigen huisarts verwezen. De praktijkondersteuner heeft wekelijks overleg met de huisarts over de patiëntcontacten.

De praktijkverpleegkundige heeft onder andere de volgende aandachtsgebieden:

 

 • COPD en astma zorg. Als u COPD of astma heeft die niet in het ziekenhuis wordt behandeld, komt u bij de praktijkverpleegkundige voor de jaarlijkse controles. Hierbij wordt o.a. uw longfunctie gemeten, maar wordt ook besproken hoe u met uw aandoening om kunt gaan zodat u er het minste last van heeft.

   

 • Cardio Vasculair Risicomanagement (CVRM). Indien u een verhoogde bloeddruk heeft, kunnen uw controles in bepaalde gevallen bij de praktijkverpleegkundige plaatsvinden. Ook kunt u een risicoprofiel laten opstellen op het krijgen van hart- en vaatziekten. U kunt dan samen een plan maken hoe u door leefstijlveranderingen het risico verlaagt. Vraag uw huisarts of u hiervoor in aanmerking komt.

   

 • Urine Incontinentie. Op verwijzing van de huisarts kan de praktijkverpleegkundige u begeleiden in oefeningen die de urine-incontinentie kunnen verminderen.

   

 • Zorg rondom (kwetsbare) ouderen. Uw huisarts en praktijkverpleegkundige werken samen om de zorg voor ouderen te verbeteren. De praktijkverpleegkundige legt o.a. huisbezoeken af om uw thuissituatie te bespreken en u te ondersteunen bij het zo lang mogelijk thuis blijven wonen. Ook kan hij op verzoek van de huisarts een geheugentest (MMSE) afnemen of symptomen van een mogelijke depressie met u bespreken.

   

Praktijkondersteuner Mariken Gaakeer.

Werkzaam op maandag en donderdag.

Mariken web

 

 


 

Praktijkmanager

 

 


 

Geneeskunde student

 

 


 

Financieel medewerker